fredag 21. november 2008

Samson

Me har ein venn. Ei tålmodig sjel. Ein aktiv type. Ein trufast og nyfiken liten sak. Ein blå fisk!

Samson er ein kampfisk. Han bur aleine. Dette er fordi, og eg siteter: "Kampfiskhanar är mycket aggressiva mot fiskar av samma art. De slåss vildsint om de är i samma akvarium. Hanarna är väldigt fientligt inställda mot andra fiskar med långa vackra fenor, som de river sönder ".

Enkelte har uttalt sine meiningar om venen vår ganske så bastant. Men me forstår ikkje -kvifor har dei inga tru på at han er i live når me kjem att etter jul? Eg fann ein oversikt på kva som kan vera indikasjonar på om allmenntilstanden til Samson er god eller dårleg. Eleganse, god apetitt, nysgjerrighet og klare farger er teikn på god trivsel. Ser me på den andre sida antydning til sjukdom "bør du slå opp i en akvariebok eller ta kontakt med dyrebutikken for å finne ut av hva som feiler den. Ofte kan man redde livet til en fisk hvis man gir den riktig behandling til rett tid."

Eg ville heller ha gjort kort prosess og gitt han ein spanande og interessant utflukt ned i toalettet og ut i kloakken. Heldigvis ser det ikkje ut som om dette vert eit naudsynt tiltak i næraste framtid.

Samson, me set stor pris på deg! Du er ein fargeklatt i liva våre!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar